header_haaradvies.jpg
product3.jpg

Veel voorkomende haarzaken

In de volgende artikelen behandelt Mari de Wit veel voorkomende 'haarzaken voor hem en haar'.

Haarkleuringen

In principe zijn haarkleuringen in twee groepen te verdelen: kleuringen die in het haar dringen en kleuringen die om het haar gaan zitten.

Kleuringen die in het haar dringen kennen wij meestal onder de naam vervingen. Dit zijn kleurprodukten die nog niet ontwikkeld zijn, en door middel van een ontwikkelaar (waterstofperoxyde H2O2) tot werking komen. Helaas heeft dit ook een negatief effect op onze eigen haarkleur.

Indien de kleurstof ook nog ammonia bevat (gelukkig steeds minder) zult u begrijpen dat het haar enorm kan opzwellen wat proteïne- en vochtverlies tot gevolg heeft. Kortom kwaliteitsverlies. Ook hier geldt: Hoe beter de kwaliteit van het haar, hoe mooier en langer de kleur houdbaar is.
lees verder...

Haarverzorging

Omdat bij veel mensen er alles aan gelegen is om mooi haar te hebben, wil ik u informatie geven over wat nodig is om uw haar goed te verzorgen. Ook het wel en wee over kleuringen, permanenten en andere chemische invloeden die een negatief resultaat kunnen opleveren en u daardoor veel ellende kunnen bezorgen.

Het is natuurlijk niet nodig dat u weet waar het haar precies uit bestaat. Maar sommige elementen zijn wel belangrijk om te weten. U weet dan als u een product voor uw haar koopt, wat voor effect het eventueel heeft.
lees verder...

Feest & kapper

In deze Haarpraat wil ik het met u niet alleen hebben over feestkapsels, maar ook over de specifieke eigenschappen van de diverse haarsoorten.

Ging men vroeger een dag voor Kerstmis naar de kapper voor een kleuring of een permanent, heden ten dage gebeurt dat gewoon wanneer men het nodig vindt. Bovendien zit een permanent na een paar weken mooier, dus waarom zou men wachten tot een dag voor de feestdagen.

Mijn eerste kennismaking met de kerst in de kapsalon had tot gevolg dat het voor mij op eerste kerstdag onmogelijk was om ook maar iets vast te houden, omdat mijn vingertoppen zo dun waren geworden van de permanentvloeistof. Mijn laatste dag voor Kerst kwam ik pas om half drie thuis, 's-nachts wel te verstaan. De mensen gingen net naar huis van de nachtmis.
lees verder...

Gezondheid komt van binnen uit

Gezond eten, op tijd en voldoende rusten en genoeg bewegen, zijn zo'n beetje de steunpilaren van onze gezondheid. Dat het geheel ondermijnd wordt door stress en onvoldoende voeding is een gegeven dat de laatste jaren voldoende besproken is. Gezondheid komt van binnenuit, daar kan ik als kapper maar weinig aan toevoegen.

Na de zomer realiseert men zich dat bepaalde dingen vergeten zijn en moet er weer aan de lijn gedaan worden. De schoonheidsspecialiste wordt geraadpleegd en een bezoek aan de sauna moet de huid weer even opfrissen.
lees verder...

Haaruitval

Dat wij gemiddeld 60 tot 80 haren per dag verliezen is normaal, alleen valt het ons op dat er nu meer haren in onze kam achterblijven. Daarom wil ik in deze Haarpraat proberen om over dit fenomeen, dat zich enkele malen per jaar afspeelt, duidelijkheid te scheppen.

Het uitvallen van haar is natuurlijk. Onder normale omstandigheden groeit er alweer een nieuwe haar op deze plaats en moet het oude haar plaats maken voor dit nieuwe haar. Dat ons haar in het voor- en najaar wat meer uitvalt dan normaal, heeft alles te maken met de lichamelijke conditie in deze periode. Deze conditie laat wat te wensen over, vandaar dat de ziekmeldingen wat hoger zijn in deze periode dan normaal.
lees verder...

Recht of golvend haar

De Nederlandse consument kan en wil zelf kunnen bepalen of zij hun haar glad of golvend wil dragen. In deze 'Haarpraat' wil ik het met u in ieder geval hebben over de permanent. Overigens is dit een slecht woord. Het is afgeleid van het Engelse woord 'permanent wave' oftewel 'blijvende golf'.

Daarom spreek ik in het vervolg over een omvorming. Want dat is eigenlijk wat er met het haar gebeurt. Het haar krijgt een andere structuur hetgeen bereikt wordt door middel van chemie.
lees verder...